Danijel Babić

1967 -

Završio srednju školu za grafički dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, diplomirao na Višoj školi za likovne i primenjene umetnosti u Beogradu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (odsek slikarstvo 1995. Godine).

Do sada je imao preko 30 samostalnih izložbi. Dobitnik je specijalne nagrade za slikarstvo na Šestom međunarodnom bijenalu umetnosti minijature, Gornji Milanovac 2000. Priznanje internet magazina za savremenu likovnu umetnost www.artmagazin.co.yu za uspešno predstavljanje u 2003. godini. Radove ovog umetnika možete pogledati i na njegovoj veb prezentaciji www.danijelbabic.info 

Dobitnik je specijalne nagrade za slikarstvo na 6. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu kao i priznanja Art magazina (artmagazin.info), internet magazina za savremenu likovnu umetnost za najbolju izložbu u 2011.

"Iskorak u odnosu na dosadašnji opus Danijela Babića ogleda se u svojevrsnim citatima poznatih dela iz istorije umetnosti. Iz mnoštva remek dela on je izabrao da obradi i načini slikarske rimejkove na svoj način, ostavljajući u katalogu samo crtež pružajući publici, nama i najmlađima, bojanku! Duhovito, kao i do sada, vispreno je očistio od balasta prepoznatljivog svaku od obrađenih slika ili skulptura ostvarujući tako znakovni i likovni presek ključnih dela..."

Mr Danilo Vuksanović,
(iz teksta za katalog izložbe u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada)